Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filmklub i Allerup Præstegård

Filmklub i Allerup Præstegård
29
JAN
Dato
Torsdag d. 29. januar 2015, kl. 19:00
Sted
Allerup Præstegård

Filmklub i Allerup præstegård - fælles mellem Højby og Fraugde-Allerup-Davinde sogne
Film i fællesskab

Vintertema: Tankevækkende film om et barns oplevelse af undergang og genrejsning

Torsdag d. 29/1 2015 kl. 19: Bogtyven - En film om 2. Verdenskrig. Den lille pige Liesel skal under krigen bo hos plejefamilie, hun bliver ven med den jødiske dreng Max.

Torsdag d. 19/2 2015 kl. 19: Ekstremt højt og utrolig tæt på - Ekstremt højt og utrolig tæt på - om drengen Oskars smerte og sorgbearbejdning, da han mister sin far under terrorangrebet d. 11. september 2001.

Torsdag d. 26/3 2015 kl. 19: Hushpuppy (om klimaændringer) - Om en fattig piges søgen efter sin mor, og om klimaændringer og oversvømmelser i staten Louisiana i 2012.

Alle er velkomne! Der tages ikke entré!

Filmklub ved sognepræst Malene Aastrup

------------

Om at se film

 

I den engelske film Shadowlands fortæller en af C.S. Lewis litteraturstuderende om sin far og den passion for bøger, som han har fået gennem ham. Hans far har lært ham, at vi læser for at vide, at vi ikke er alene:

”We read to know we are not alone!”

Det samme kan vi sige om film: Vi ser film for at vide, at vi ikke er alene!

Selvom vi som mennesker er talende væsner med sans for at kommunikere, så er vi på mange måder dårlige til at tale om vores inderste følelser og tanker.

Når du ser film, så føler du dig genkendt og anerkendt, fordi du i filmene kan opleve mennesker, der har det nøjagtigt ligesom dig selv.

Det er uden videre sammenligning lidt som at gå i svømmehallen. Når du ser på din egen krop, så tænker du, at den ser underlig ud, men når du så står med alle de andre under bruserne, så opdager du, at de andre ser ud som dig selv med større eller mindre variation. Menneskekroppen er den samme. Den er under-lig smuk på sin egen måde!

Et andet udbytte ved at se film er, at vi på film oplever mennesker, der er forskellige fra os selv. Film er derved også med til at udvikle vores forståelse for hinanden – vi får i bedste fald en bedre empati.

To gode grunde til at komme i filmklubben.

Film i fællesskab

Hvad har film og kirke til fælles?

Kristendommen handler i bund og grund om det liv, som vi er sat til at leve udspændt mellem Gud og medmennesket. Derfor vil rigtig mange film kunne bruges til at illustrere, hvad kristendom er - eller ikke er.

Film kan sammenlignes med prædikener. De kan være lange og kedelige, men de kan også være inspirerende og livgivende!

Hvorfor ikke bare se film derhjemme eller i biografen?

Jo, når vi mødes i præstegården og ser film, så gør vi det netop sammen. Vi er fælles om det!

Når filmen er til ende, så bevæger vi os ikke ureflekteret tilbage i den daglige trummerum.

Tværtimod deler vi vores oplevelse af filmen med hinanden. Det både åbner filmen op – og åbner dig selv op for følelser og forståelser, som du enten ikke besidder selv eller blot ikke vidste, at du besad.

Du kan i bedste fald gå hjem som en anden, end den du var, da du kom

 

Praktisk info

Filmklubben foregår i Allerup præstegård, Allerup Bygade 54 under ledelse af sognepræst Malene Aastrup. Vi begynder kl. 19 og slutter kl. 22. Der følger forplejning med både under og efter filmen.  INGEN ENTRÈ!